Kayseri Usulü Erişte
20.04.17
0 Comments
Kayseri Usulü Erişte Nasıl Yapılır?
Malzemeler
-3 su bardağı Erciyes erişte
-3 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-Sıcak su
-Tuz
-Ceviz
-Herhangi bir peynir çeşidi
Yapılışı
Tereyağı ve sıvı yağ birlikte eritilir. Erişteler eklenir ve renk değiştirinceye kadar kavrulur. Tuzlanan erişteler iki parmak üzeri su ile orta ataşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra tel tel oluncaya kadar pişirilir.
Servis tabağına alınan eriştelerin üzerine ceviz ve istediğiniz bir peynir çeşidi eklenebilir. Rendelenmiş sert peynirler erişte ile tavsiye edilen peynirler arasındadır.
Leave your comment