Erciyes İşkembe Çorbası (4 kişilik)
Erciyes İşkembe Çorbası (4 kişilik) Nasıl Yapılır?
Malzemeler
-500 Gr. Erciyes jöle işkembe
-1 baş sarımsak
-Yarım kabuklu limon
-4 yemek kaşığı un
-Sirke
-Zeytinyağı veya sıvı yağ
2 litre kemik suyu ve normal su
Yapılışı
Jöle işkembe bir düdüklü tencereye konur. İçine sekiz su bardağı su ya da kemik suyu konur. Düdüklü tencerenin içine fazla koku yapmasın diye yarım kabuklu limon atılır. Bir buçuk saat kaynatılır. Sonra kaynayan işkembe soğumaya bırakılır. Daha sonra başka derin bir tencerede zeytinyağı ile un kavrulur. Unun tam kokusu gidene kadar iki üç dakika kavrulur. Haşlanan işkembenin suyu azar azar bu tencereye aktarılır. Tencere karıştırılır. Eğer topaklanma oluyor ise bir mikser veya blender ile karıştırılır. Su tencereye konulduktan sonra içine kaynattığımız jöle işkembe eklenir ve tencere kaynayana kadar belirli aralıklar ile karıştırılır. Kaynadıktan sonra yaklaşık olarak on beş dakika daha kısık ateşte çorbamız bekletilir. Bu arada çorbamız için sarımsağımız dövülür. Sarımsak ve sirke bazen çorba pişmeye bir iki dakika kala direk çorbaya atılır. Birkaç dakika öyle kaynatıldıktan sonra içilir. İsterseniz çorba piştikten sonra da sarımsak ve sirkeyi ekleyebilirsiniz.
Leave your comment